Meer over gepubliceerd werk van Rita Knijff-Pot

STAND BY YOUR MAN
November 2013

Verzamelbundel:
SBYM I 'Gouverneur'
SBYM II 'Over de grenzen'
SBYM III 'The Board'

ISBN 978-90-780945-1-7
Bestellen: ritamariaknijff@gmail.com

Paul Knijff, District Governor 2006-07 en Regional Rotary International Membership Coordinator 2007-10, is gekozen tot RI Director in the Board voor de periode 1 juli 2011-1 juli 2013. Dat heeft ook consequenties voor zijn spouse, Rita Knijff-Pot.

In STAND BY YOUR MAN III ‘The Board’ wordt de lezer een blik gegund op de wereld rond het bestuurlijk hoogste niveau van de service-organisatie Rotary International.

De netto opbrengst gaat naar 'End Polio Now' en 'ShelterBox'.
 

Hoe beleef je het jaar dat je man, al jaren toegewijd Rotarian, als gouverneur van zijn District 1570 (Midden Nederland) optreedt. Het eerste boek STAND BY YOUR MAN (2007) is een bundeling van twaalf maandelijkse columns die Rita Knijff-Pot schreef voor de webeditie van magazine De Rotarian in het jaar 2006-2007. Het is een mild spottend, relativerend, kritisch relaas over waar Rotary nou eigenlijk voor staat.

ISBN 978-90-811999-1-9

 


In maart 2010 is STAND BY YOUR MAN  ‘Over de grenzen‘ verschenen. Het is een vervolg op de in 2007 uitgegeven bundel Stand By Your Man. De netto opbrengst van het boek gaat naar Rotary Doctors Nederland. In ‘Over de grenzen’ geeft Rita Knijff-Pot een kijkje achter de schermen van de wereldorganisatie Rotary waarin echtgenoot oud-gouverneur de functie vervulde van Regionaal RI Membership Coordinator. Samen vertegenwoordigden zij tweemaal de President van Rotary International en zijn echtgenote op districtsconferenties. Het boek neemt je mee naar plaatsen als Keulen, Sarpsborg (Noorwegen), Brussel, Wenen, Boekarest en Parijs.

ISBN 978-90-811999-2-6

 
nrc.next vrijdag 20 juni 2008
Mijn man volgt me de winkel in waar ik een week geleden een mooi Biedermeierkastje heb gezien voor de logeerkamer. Ik zie de kast nergens en vraag teleurgesteld of hij verkocht is. ‘Nee hoor’, zegt de eigenaar, hier staat-ie. Ik heb hem roze geschilderd, want dat bruine hout verkoopt niet meer.’ Vervolgens wijst hij op een andere prachtige negentiende-eeuwse kast die hetzelfde lot zal ondergaan, omdat hij er al drie weken staat. Ik loop naar de mooie, bruine kast met de intentie om hem dan maar te kopen. Deze cultuurbarbaar moet immers een halt worden toegeroepen! Mijn man leest mijn gedachten, trekt me bij mijn arm weg en zegt bij het verlaten van de winkel: ‘We hebben een trend gesignaleerd, voor een ander publiek.’

nrc.next woensdag 2 december 2009
We waren uitgenodigd om op de achttiende verjaardag van ons buurmeisje het glas champagne te heffen om haar volwassen leven in te luiden, voordat zij met vriendinnen een lange feestnacht buitenshuis tegemoet ging. Een oom sprak haar liefdevol toe, haar vader kon niet aanwezig zijn, en de spreker memoreerde het bewogen jaar dat achter haar lag. Hij raakte geëmotioneerd en ook bij de jarige en eigenlijk het hele gezelschap kwamen de tranen, waarop het zoontje van de spreker zei: ‘Ik dacht dat het leuk was om 18 te worden.’

nrc.next '160' maandag 21 juli 2008

Voortstrompelend in de
tijd haalt een koffer
tegenstrijdigheden
zwarte
ondoordachtzaamheid
grijzer onmacht en stom
toeval me in
nergens ben jij
wars van wetten

© mara matlung
 
160.nl archief: andere 160 gedichten.pdf